Манчестър Юнайтед привлече още един нов вратар

Манчестър Юнайтед обяви официално привличането на вратаря на Фенербахче Алтай Байъндър. 25-годишният турски страж пристига за сума от около 6-7 млн. евро, като е подписал договор до лятото на 2027 г.

Байъндър пристига като заместник на втория вратар Дийн Хендерсън, който премина в Кристъл Палас. По този начин през това трансферно лято “червените дяволи” изцяло подмениха вратарите в клуба, след като привлякоха Андре Онана от Интер, а от “Олд Трафорд” си тръгна Давид Де Хеа.

Байъндър игра за Фенербахче от 2019 г., когато преминава там от Анкарагюджю, като има 145 мача за истансбулския гранд, в които е допуснал 162 гола и 44 пъти е запазил мрежата си суха. Той има и 5 срещи за националния отбор на Турция.

За мен е огромна чест да се присъединя към Манчестър Юнайтед и да стана първият турски играч, който ще представлява този невероятен клуб. Имам страст към успеха и ще дам всичко от себе си, за да помогна на тази специална група играчи да постигне амбициите си”, заяви Байъндър пред клубния сайт на новия си отбор.

Още от Футбол свят

Виж всички