Петър Мицин: Време е за медали и от световни

Петър Мицин си постави нова цел - медал и от световни първенства. 

Талантът в плуването грабна четири европейски титли - три при юношите в Белград и една на 400 метра свободен стил за младежи до 23 години в Дъблин.

"Изключително съм доволен от това, което показвам. За първенството до 23 години нямах очаквания дори за медал, а се преборих за златото. На 400 метра се раздадох максимално и съм доста доволен от резултата, който постигнах", коментира Мицин при прибирането си на родна земя пред bTV.

Петър Мицин е европейски шампион до 23 години на 400 метра свободен стил

"Следващите цели са свързани със световното първенство за юноши в Израел. Да спечеля медал, да се доближа и дори подобря моите лични времена."

Антъни Иванов: Аз съм черната овца, но без мен не могат

Мицин отказа да коментира и твърденията на Антъни Иванов. В подкаста "За спорта без клишета" по bTV националът със спрени състезателни права обяви, че от федерацията притискат Петър да прибягва до "неща", за да постига резултати.

"Пепи е много талантлив и трудолюбив и може да постигне много неща, но го карат да ги постига много по-рано. Дано това не му попречи в даден момент. Пожелавам му от сърце да успее. За мен няма нужда от тези неща, до които те прибягват, за да постигат резултати. И Пепи може да ги постигне без, и Йосиф може без и аз съм го правил без цял живот. И много други хора могат", обясни Иванов.

"Съвсем спокойно си действам по план, нямам някакво конкретно мнение по този въпрос", подчерта Мицин.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти