Българският национален отбор по колоездене спечели отборната надпревара в Обиколката на Шекерланд

Българският национален отбор по шосейно колоездене спечели отборната надпревара в международното състезание Обиколката на Шекерланд, която се провежда в Румъния. Тимът на България в състав Николай Генов, Йордан Андреев, Преслав Балабанов, Габриел Грозев, Венцислав Венков и Николай Дянков зае първото място в състезанието, в което участваха общо 16 отбора.

Обиколката на Шекерланд се проведе в три дни, като първият етап бе индивидуално бягане по часовник. В него Николай Генов се представи най-силно от българските колоездачи и зае девето място в крайното класиране, въпреки че не разполагаше с часовникарско колело.

Във втория кралски етап от състезанието Генов отново показа много добра физическа форма и успя да завърши на пета позиция.

В третия ден българският тим съумя да пласира двама колоездачи в откъсналата се група, което позволи на Йордан Андреев да спечели категорично зелената фланелка за най-добър катерач в Обиколката, докато Преслав Балабанов завърши на четвърто място в етапа и това му помогна да облече черната фланелка за най-добър млад състезател в надпреварата.

По този начин двама български колоездачи завършиха в топ 10 в общото генерално класиране, след като Балабанов финишира на четвъртата позиция, а Николай Генов се нареди девети.

Надпреварата в Румъния бе последна за състезателите от националния отбор преди Обиколката на България, която е от 26 до 31 август.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти