ЦСКА 1948 изпусна Марибор за пет минути

ЦСКА 1948 завърши 1:1 със словенския гранд Марибор в първата си лятна контрола. Бирсент Карагарен даде аванс на българския отбор от дузпа в самото начало. В 85-ата минута обаче алжирецът Хилял Судани изравни с мощен изстрел от воле. От стартовия състав на Атанас Рибарски отсъстваха националите Даниел Наумов, Симеон Петров, Георги Русев и Ивайло Чочев, а също така крилото Радослав Кирилов. В началото на второто полувреме халфът на "червените" Октавио напусна с контузия. 

Българският отбор влезе концентрирано в мача и още в петата минута Педриньо получи хубав пас, навлезе в наказателното поле и беше фаулиран от бранителя на Марибор Макс Уотсън - дузпа за тима от Бистрица. Зад топката застана Карагарен, който порази мрежата с точен удар в долния десен ъгъл - 1:0 за ЦСКА 1948. 

Последваха още няколко опасности пред вратата на тима от Словения. В шестата минута Педриньо прати фалцирана топка по посока рамката на Мено Бергсен, но вратарят на Марибор успя да избие. Стоян Стоичков пък пропусна да накаже "жълто-белите" с добавка. В десетата минута Елитон, който носеше капитанската лента на ЦСКА 1948, не съумя да намери мрежата с глава след ъглов удар. В 35-ата минута Свен Карич пропусна първото добро положение за Марибор - изстрел с глава на защитника премина покрай рамката на Генадий Ганев

В началото на второто полувреме се случиха неизбежните смени, като на терена се появиха част от националите на ЦСКА 1948, но това не доведе до по-оживена игра. В 71-ата минута Георги Русев пробва мерника си с характерен за него красив диагонален удар, но вратарят на Марибор реагира навреме и успя с една ръка да спаси. Скоро след това фланговият нападател на тима от Словения Иван Брънич отговори с опасен изстрел, минал покрай целта. В 78-ата минута новото попълнение на ЦСКА 1948 Емил Виячки се намеси решаващо пред вратарското поле, отбивайки шут към мрежата на Даниел Наумов

Натискът на Марибор доведе до корнер в 85-ата минута, когато бранителите на Рибарски замръзнаха колективно, което позволи на алжирския нападател Хилял Судани да простреля от воле Даниел Наумов - 1:1. В 90-ата минута третият в първенството на Словения можеше да достигне до обрат, но Иван Брънич пропусна да преодолее стража на ЦСКА 1948 от малък ъгъл. 

Локо (Сф) обяви продажбата на Вутов в ЦСКА 1948

ЦСКА 1948 1:1 Марибор

1:0 Бирсент Карагарен (5 - дузпа)1:1 Хилял Судани (85)

Стартовите състави:

ЦСКА 1948: Генадий Ганев, Стефан Цонков, Емил Виячки, Елитон, Том Рапнуи, Бирсент Карагарен, Емил Ценов, Октавио, Стоян Стоичков, Педриньо, Валентин Йосков.

Марибор: Мено Бергсен, Марк Щрайнар, Марко Божич, Ян Репас, Алиаш Антолин, Арнел Якупович, Макс Уотсън, Мартин Милец, Шоштарич Свен Карич, Марин Лаушич, Кайоде Исхак Рафиу.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти