Енгибар Енгибаров: Спартак (Варна) тръгва по нов път на развитие

Спортният директор на Спартак Варна Енгибар Енигибаров е оптимист за бъдещето на клуба. Според него стратегията, която „соколите“ имат, ще им донесе успех. 

„Най-важното е, че има ясна стратегия за развитието на Спартак. Изключително съм щастлив, че имам възможност да работя в клуба. Откакто се помня Спартак не е бил така финансово стабилен, за което благодаря на г-н Николов. Направили сме екип благодарение на г-н Тодор Стойков. Работим сериозно и искам да кажа на спартаклийската общност, че нещата в клуба са поставени на съвсем друго ниво. Това, което е било досега, вече няма да е така. В академията ще бъде въведена нова методика, с нови треньори и ново обучение. Визията е да създаваме наши успешни играчи и това ще бъде нашият нов път на развитие. Винаги сме се славили с производството на качествени футболисти. В школата търсим нашите нови лица, новите Стефан Найденов, Живко Господинов, Краси Зафиров, Пламен Казаков... За първия тим нещата не са лесни, но работим всяка минута за привличане на футболисти“, заяви Енгибаров. 

Президентът на Спартак (Вн): Извинявам се на спартаклийската общност, основната цел е да се завърнем в елита

Изпълнителният директор Тодор Стойков също показа положителна визия за бъдещото. 

„Ще подредим клуба структурно и професионално. Благодаря за поканата на г-н Николов, не мислих много и се съгласих. Всички забелязват, че нещата започват да се променят. Убеден съм, че в следващите месеци ще има още изненади за всички, най-вече за феновете. Не случайно поканих Енгибар Енгибаров като футболен човек да стане спортен директор, защото досега не е съществувала подобна позиция в Спартак. Аз съм човек, който поема отговорност. По този начин ще държа отговорни всички, които са под мен структурно, да си изпълняват целите. Емблемата на Спартак е тежка и всеки трябва на 100% да си изпълнява задълженията. Знаете, че в моята кариера винаги съм играл за първо място. Не случайно сме подготвили за г-н Николов точно такава фланелка 24/24, това са целите на клуба! За да знаят всички, че мястото на Спартак е в Първа лига“, заяви Тодор Стойков.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти