Дълъг престой в затвора се очертава за Дани Алвеш, последната му молба е отхвърлена

Каталунският съд за пореден път отхвърли молбата на адвокатите на Дани Алвеш за освобождаването на бившата звезда на Барселона под гаранция. 

40-годишният бивш бразилски национал е с повдигнати обвиенения в сексуално насилие и изнасилване, които му бяха повдигнати в началото на годината. Той е обвинен в това, че на 30 декември 2022-а година е изнасилил жена в местен бар в каталунската столица. Алвеш на няколко пъти смени показанията си, а местните власти се притесняват, че той ще напусне страната и ще се укрие от правосъдието, тъй като разполага с двойно гражданство. В същото време неговият адвокат твърди, че това е малко вероятно, тъй като в Барселона живее семейството и децата му. 

Отхвърлиха нова молба за освобождаването на Дани Алвеш

Последното развитие на ситуацията вероятно означава, че Алвеш ще бъде изправен пред дълъг престой в затвора, независимо от крайния изход на делото. В повечето случаи тези процеси отнемат не малко време в испанската правна система, често между една и две години. Бразилецът е вече повече от четири месеца в затвор в близост до Барселона след ареста си през януари.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти