Джокович рутинно мина през Нори за 1/4-финал в Рим

Шесткратният и действащ шампион Новак Джокович победи сравнително рутинно коравия британец Камерън Нори с 6:3, 6:4, за да се класира за 17-и път на четвъртфиналите в “Мастърс” турнира в Рим.

Великият сърбин спази традицията в абсолютно всичките си участия да стига до тази фаза на надпреварата, а в предишния си двубой загуби сет от Григор Димитров, но все пак го елиминира.

Джокович сервираше изключително ефективно през целия двубой и както често се случва в кариерата му, направи рибрейк във втория сет за 2:2, с което прекърши устрема на противника.

Иначе Ноле реализира и 21 уинъра - 15 от форхенд, 3 от бекхенд, плюс 3 аса. В комбинация с това беше достатъчно дисциплиниран по отношение на грешките си - само 4 с предната страна и само 7 със задната страна на ракетата.

За разлика от него, Нори се отчете с 12 уинъра от форхенд и също 3 от бекхенд, но сбърка непредизвикано по цели 14 пъти с правия и обратния удар. Британецът загуби 46 от 77 разигравания от основната линия и при положение че беше доста по неточен с изпълненията си, нормално не можа да се противопостави значително на Джокович.

Следващият опонент на Джокера ще бъде или седмият поставен Холгер Руне, или Алексей Попирин.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти