Унион отнесе Щутгарт и продължава да дебне Байерн и Борусия (Д)

Тимът на Унион (Берлин) продължава битката си на върха в Бундеслигата, след като записа нова победа и е на крачка от Байерн (Мюнхен) и Борусия (Дортмунд). Този път столичани разбиха гостуващия Щутгарт с 3:0 на “Старото лесничейство” и няма как да бъдат изместени от третата си позиция. “Швабите” пък са на последно място, като вече са с 14 поражения от 26 мача.

Домакините сломиха съперника след силно второ полувреме, след като преди почивката определено бяха по-слабият отбор и имаха шанс, че не се оказаха губещи в резултата.

Дан-Аксел Загаду пропусна чиста ситуация за Щутгарт в 29-ата минута, а малко по-късно гол на съотборника му Хуан Переа не беше зачетен заради игра с ръка.

През втората част Унион показа съвсем друго лице и в 51-вата минута излезе напред чрез попадение на Шералдо Бекер.

Последва нов пропуск на Загаду - в 59-ата минута. Малко след това гостите направиха тройна смяна, но само две минути по-късно берлинчани забиха втория си гол. Точен този път беше Кевин Беренс (65’), като първоначално съдията отсъди засада, но ВАР правилно отчете, че такава няма.

Само три минути след второто попадение бившият играч на домакините Генки Харагучи си заби автогол, което окончателно отне шансовете на Щутгарт поне за точка.

Сега за Унион предстои тежка програма, защото във вторник ще гостува на Айнтрахт (Франкфурт) за мач от четвъртфиналите за Купата на Германия, а след това в събота предстои и визита в Дортмунд на Борусия за първенство. “Швабите” също са четвъртфиналисти за купата - срещу Нюрнберг, а после излизат срещу Бохум, като и тук става дума за две поредни гостувания.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти