Тентоглу обяви на кои състезания ще участва през зимния сезон

Милтядис Тентоглу обяви графика си със състезания за предстоящия зимен сезон, като кулминацията ще е Европейското първенство в зала в Истанбул от 2 до 5 март. След като защити европейската си титла на открито в Мюнхен през миналата година, сега Тентоглу ще се опита да стана първият атлет в историята с три поредни европейски титли в зала в своята дисциплина скок дължина.

Тентоглу спечели последните си две европейски титли в зала, изпреварвайки своя шведски съперник и приятел Тобиас Монтлер, който остана втори след Тентоглу и на Световното първенство в зала в Белград през миналата година.

След като беше победен от Тентоглу в Белград миналата зима, Монтлер сподели: “Някой ден мисля, че ще е възможно да победя Тентоглу, но винаги на големите шампионати той показва най-доброто от себе си. Той е толкова силен психически.”

Двамата ще премерят сили отново в Гьотеборг на 2 февруари, като това ще е и първият старт за зимата за гръка.

24-годишният възпитаник на българския спецалист Георги Помашки ще продължи годината с участия в Торун (8 февруари), Лиевен (15 февруари), Пирея на националния шампионат на Гърция (18-19 февруари) и Мадрид (22 февруари). Зимният сезон за Тентоглу ще завърши на Европейското в Истанбул от 2 до 5 март.

Той спечели последните си две европейски титли в зала с 8.38 м и 8.35 м, а личният му рекорд под покрив е 8.55 м от Световното в Белград през миналата година, където спечели златото и излезе на трето място във вечната европейска ранглиста на закрито след Себастиан Байер (8.71) и Яго Ламела (8.56).

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти