Ал-Насър картотекира Кристиано

Кристиано Роналдо вече е регистриран като футболист на Ал-Насър и скоро ще може да дебютира в първенството на Саудитска Арабия. Журналистът Руди Галети съобщи, че португалецът е бил картотекиран още преди днешния двубой срещу Ал-Таи, спечелен с 2:0. Роналдо пропусна срещата заради наказание от престоя си в Манчестър Юнайтед. Той ще трябва да изгледа отстрани и дербито на върха с Ал-Шабаб на 14 януари, а точно седмица по-късно се очаква да се запише първи минути с екипа на новия си тим срещу Ал-Етифак. 

Картотекирането на 37-годишния ас е станало възможно, след като от Ал-Насър са се разделили с Венсан Абубакар. Клубовете в Саудитска Арабия имат право на максимум 8 чужденци в съставите си, а с идването на Роналдо тези в Ал-Насър станаха 9. Така се е стигнало до решението Абубакар да напусне. Очаква се той да подсили Манчестър Юнайтед като преотстъпен до края на сезона и на практика да заеме мястото на Кристиано на “Олд Трафорд”. 

Португалецът се появи в ложите на стадиона за снощния мач и беше приветстван от феновете. По време на втория гол на Андерсон Талиска той беше в съблекалнята и аплодиран попадението на своя нов съотборник. 

След двубоя Роналдо поговори приятелски с треньорския щаб на Ал-Таи, който е съставен от негови сънародници. 

“Радвам се, че срещнах Кристиано. Класата му на терена е вън от съмнение, но това колко любезен и приятелски настроен е, ме впечатли истински. Той е легенда на футбола”, заяви наставникът на Ал-Таи Пепа. 

Роналдо е вдъхновение за мен и за всички останали. Тренирахме заедно само два дни, а вече научих толкова много”, сподели голмайсторът на Ал-Насър Талиска. 

“Щастлив съм, че Кристиано е в нашия отбор. Присъствието му ще е голяма мотивация за тима. Той ще ни помогне да постигнем добри резултати”, каза пък колумбийският вратар Давид Оспина.

Още от Футбол свят

Виж всички