Дуплантис срещу Лавийени на "Всички звезди на овчарския скок"

Световният рекордьор в овчарския скок Арманд Дуплантис и неговият предшественик Рено Лавийени ще се изправят един срещу друг на турнира “Всички звезди на овчарския скок” в родния град на Лавийени Клермон-Феран на 25 февруари.

Атлет №1 в света за годината, олимпийски, световен и европейски шампион Дуплантис вече потвърди по-рано през месеца още едно от своите участия в началото на 2023 г. - в Берлин на 10 февруари.

Турнирът “Всички звезди на овчарския скок” беше създаден от Лавийени през 2016 като шоу, докато той все още беше световен рекордьор в дисциплината. Сега той продължава ролята си на организатор на турнира. Дуплантис пък участва за първи път в надпреварата през 2018 г.

В момента шведът е действащ световен, европейски и олимпийски шампион, държи и световния рекорд с 6.21 метра, а рекордът на турнира в Клермон-Феран беше именно негов - 6.01 м от 2020 г., но през миналата година Лавийени качи летвата до 6.06 м, така че през 2023 г. Дуплантис ще има ново предизвикателство пред себе си.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти