Нафи Тиам се раздели с треньора си след 14 години

Двукратната олимпийска, световна и европейска шампионка в седмобоя Нафисату Тиам е взела решение да се раздели с дългогодишния си треньор. 28-годишната белгийка, която това лято дублира световна и европейска титла в дисциплината, обяви решението си в профила си в “Инстаграм”.

“След 14 години невероятно сътрудничество с Роджър в Лиеж, реших да променя тренировъчната среда. Това беше много трудно решение, тъй като през годините Роджър стана семейство за мен.

На Роджър мога само да благодаря. За това, че повярва в мен преди всеки друг (включително и аз), за безбройните часове и постоянните усилия да ми помогнеш да постигна целите си, за това, че стоеше до мен на всяка стъпка от пътя, за това, че ми показа от първия ден, чрез страст и отдаденост, какво всъщност представляват леката атлетика и многобоя.

Много съм благодарна, че успях да работя толкова дълго, да израствам и да се изграждам като спортист, с такъв фантастичен треньор/човек и ще бъда винаги горда с всичко, което сме постигнали заедно.

Това е началото на нова глава и очаквам с нетърпение да открия какво ще донесат следващите сезони. Ще се видим скоро”, написа Тиам в “Инстаграм”.

Тя обаче за момента не разкрива къде и при кого ще продължи да се готви занапред.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти