Артур нае фитнес инструктури, които да му помогнат да влезе във форма

Новото попълнение на Ливърпул Артур Мело изглежда е готов на всичко, за да се пребори за титулярно място в единайсеторката на Юрген Клоп. Бразилецът ще се възползва максимално от паузата в първенството, като е наел цял екип инструктори, които да му помогнат да влезе в оптимална кондиция преди подновяването на мачовете през октомври, съобщава "Таймс".

Ливърпул има огромни проблеми с контузени футболисти в средата на терена и това отваря голям шанс пред Артур да се наложи в състава. За целта обаче той трябва да бъде в перфектна форма. Поради тази причина той е наел интрукторите Джоана Песоа Дел'Оро, Адриан Мартинес Кастро и Даниел Естебан Лабарка Енсина, които в тандем да работят с него и да му помогнат да стигне до нужното ниво на подготовка.

26-годишният бразилец дебютира за Ливърпул при загубата с 1:4 от Наполи в Шампионската лига, като се появи като смяна в края. За да натрупа игрова практика той по собствено желание се включи и в мача на отбора до 21 години срещу Лестър на 17 септември, а след това игра и 60 минути в мача с Рочдейл за ЕФЛ Къп.

В Ливърпул са впечатлени от професионализма и желанието на Артур да се докаже в отбора. Това със сигурност ще бъде аплодирано от мениджъра Юрген Клоп, който вероятно ще даде шанс за изява на бразилеца в следващите мачове. След паузата мърсиайдци играят срещу Брайтън на 1 октомври, а три дни по-късно им предстои сблъсък с Рейнджърс в Шампионската лига.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти