Ето къде може да е финалната битка между Федерер и Надал

Когато става въпрос за тенис, Реал Мадрид често се свързва с името на Рафаел Надал, който е един от най-известните фенове на клуба. В очите на мнозина обаче най-великият, който някога е хващал ракета, е швейцарският маестро и дългогодишен съперник на испанеца Роджър Федерер, който наскоро обяви, че ще се оттегли от тениса след Laver Cup.

Безспорно това беше тъжен за феновете на тениса по света, тъй като една от най-легендарните кариери в историята на спорта е към своя край. Федерер е смятан от мнозина за един от най-елегантните и стилни играчи в историята на тениса и неговото величие не може да се измерва само с победите и загубите, защото той даде много повече на играта и беше лице на аристократичния спорт дълги години.

Неговото пенсиониране също така ще сложи край на легендарното му съперничество с Надал, ознаменувано с няколко финала в турнирите от “Големия шлем”. Преди това обаче двамата може да изиграят още един мач помежду си. Според информация на “Марка”, Реал Мадрид планира да организира демонстративен двубой между Федерер и Надал пред 80 000 зрители на “Сантиаго Бернабеу”. Среща, която без съмнение ще счупи много рекорди.

За момента няма насрочена дата, като се очаква повече информация да бъде обявена след Laver Cup в “О2 Арена” в Лондон.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти