Магучих завърши Диамантената лига със стил и 2.03 м

Световната шампионка в скока на височина в зала от Белград тази зима Ярослава Магучих, която миналата седмица атакува световния рекорд на Стефка Костадинова, завърши сезона в Диамантената лига с трофей. Украинката спечели финалната надпревара в Цюрих с 2.03 метра, които преодоля от трети опит. След това тя атакува и 2.06 м, но направи три фала. 

Нейната сънародничка Ирина Герасченко зае второто място с 1.94 м, а олимпийската медалистка Никола Олислагерс (Австралия) се нареди трета със същия резултат. 

“Страхотно е да спечеля първия си диамантен трофей. Вече приключих със сезона си. Ние, като отбор, сега сме много силни, защото се борим за нашата страна и това ни дава повече сила. Успях да остана доста концентрирана по време на сезона и днес наистина ми хареса. Беше толкова хубаво да се състезавам тук и почувствах много подкрепата на публиката.

Сега всяко състезание, всяка победа е толкова важна за мен и за Украйна. Сега наистина съм като посланик на Украйна на пистата, защото говоря с много журналисти и имам шанса да говоря за Украйна. Сега завършвам сезона си с 203, толкова е хубаво и се надявам, че ще намеря сили да се състезавам през новия сезон. Бях много близо до 206, но този път просто не се случи. Тъй като сезонът свърши, не знам, просто искам да съм жива, искам да се върна в Украйна в моя град. Да видим”, каза Магучих след победата си. 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти