Манчестър Сити разглежда още един вариант за нов ляв бек

Манчестър Сити разглежда още един вариант за нов ляв бек. "Гражданите" продадоха Олександър Зинченко на Арсенал и спешно търсят нов играч за тази зона на отбраната си. Приоритет за Джосеп Гуардиола е да вземе Марк Кукурея от Брайтън, но преговорите с "Чайките" не вървят особено гладко и сделката може и да не се осъществи. Именно заради това на "Етихад" търсят и други варианти и един от тях е защитникът на Борусия (Дортмунд) Рафел Герейро, твърди "Атлетик".

28-годишният португалски национал има договор с Борусия до лятото на 2023 година, така че германският тим може да бъде принуден да се раздели с него. Португалецът със сигурност ще бъде изкушен да подпише с английския шампион и шефовете на "Сигнал Идуна Парк" трудно биха го задържали, особено ако за него пристигне солидна оферта. Цената му на пазара в момента е около 25 милиона евро.

Герейро пристигна в Борусия от Лориен през 2016 година и през последните седем сезона се превърна във важен играч за клуба. Той има 187 мача, 32 гола и 37 асистенции за дортмундци. Освен това той е и национал на Португалия с 56 мача и 3 попадения до момента.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти