Арсенал направи още един сериозен трансфер

Арсенал обяви привличането на Олександър Зинченко от Манчестър Сити за сумата от 32 милиона лири. Лондончани ще платят първоначално 30 милиона, а 2 милиона са в потенциални бонуси. 25-годишният украински национал работи с мениджъра на “артилеристите” Микел Артета на “Етихад” по време на престоя на наставника като помощник на Пеп Гуардиола.

Зинченко подписа 4-годишен договор с Арсенал до лятото на 2026 г. Той може да играе на няколко позиции в защитата и полузащитата. За Ман Сити, където прекара над шест години, най-често се изявяваше като ляв краен бранител. “Артилеристите” се насочиха към него, след като загубиха битката за Лисандро Мартинес, който премина в Манчестър Юнайтед.

Зинченко е петото ново попълнение на Арсенал и второто от Сити след Габриел Жезус. В клуба още пристигнаха Фабио Виейра, Маркиньос и вратаря Мат Търнър. “Много сме щастливи. Той е играч, който лично познавам много добре от периода ми в Манчестър Сити. Алекс е играч на много високо ниво, който ще ни даде вариативност”, заяви Артета след обявяването на трансфера.

“Това е сбъдната мечта за мен, защото от дете съм фен на Арсенал. От времето на Анри и Фабрегас. Гледах с наслада тези мачове, този Арсенал. Започнах да обичам клуба, така че съм развълнуван да играя за него”, сподели самият Зинченко.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти