Деян Карамфилов пред Sportal.bg: У мен бушуват силни емоции с приближаването на Европейското

Баскетболният национал Деян Карамфилов бе специален гост в предаването "Интервюто на Sportal.bg". В студиото ни гардът на клубния Рилски спортист говори по актуални теми, като акцентът падна върху изминалите последни два мача на "лъвовете" от световните квалификации, предстоящото начало на подготовката за ЕвроБаскет 2022, предварителните квалификации за Европейското през 2025-а и още.

"Лъвовете" стартират с две домакинства в преквалификациите

"Доста силни емоции бушуват у мен с приближаването на ЕвроБаскет 2022", заяви Карамфилов. "Като цяло последните две години в националния отбор са по-емоционални, защото преди това не бях викан при мъжете, а само в юношеските формации. Много е вълнуващо да видя на живо една такава организация и най-добрите баскетболисти на всички европейски държави, които само ги гледам по телевизията. Това е много вълнуващо и полезно. Може само да се учиш от тях - от поведението им и от начина им на държание на и извън игрището. Ние се разминаваме само между тренировките с тях, но все пак това също доста помага да видиш какви навици имат те и как работят", добави гардът.

Националният отбор показа силна игра в последните си два мача срещу Литва и Босна и Херцеговина от квалификациите за Мондиал 2023, но  за съжаление и в двата двубоя не успя да удържи преднината си през второто полувреме.

Късметът обърна гръб на България - три контузии и стабилни босненци елиминираха "лъвовете" от битката за Мондиал 2023

"Срещу Литва играхме добре. Мисля, че контролирахме мача от самото начало, но в последната четвърт основни състезатели натрупаха умора и моето мнение е, че позволихме в средата на четвъртата част те да вкарат лесни пробиви. Това за нашия отбор е недопустимо и там се объркаха нещата. След това имахме пак добър шанс да спечелим мача, но ако бяхме удържали още минута-две на тази разлика, щяхме да победим. Срещу Босна и Херцеговина отново имаше такъв момент, в който водехме с пет-шест точки, изпуснахме да задържим преднината си и дори да я увеличим, все пак ни трябваше победа с над 10 точки. Това го отдавам на липса на сработеност и недостатъчно работа като отбор", заяви плеймейкърът.

Какво още сподели Деян Карамфилов в предаването, може да разберете в прикачения видеоклип.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти