Британски атлет пропуска Световното първенство заради проблеми с американската виза

Британският състезател в маратона Крис Томпсън ще пропусне Световното първенство по лека атлетика в Юджийн, след като не успя получи навреме американска виза, съобщиха от лекоатлетическата федерация на Обединеното Кралство. Много от участниците имаха проблеми с визите си за САЩ, като дори около 100 спортисти, треньори и официални лица рискуваха да не бъдат допуснати да влязат в страната за шампионата на планетата. 

„Федерацията поддържаше връзка със Световната Атлетика и потърси съдействие от правителството на Великобритания за разрешаване да казуса в последния момент, но заради скорошното провеждане на маратона – в неделя, 17 юли, Томпсън вече не може да пътува и да се състезава“, обявиха от британската централа по лека атлетика. 

Крис Томпсън, който е сребърен медалист от еврошампионат по лека атлетика, коментира, че е съкрушен от факта, че ще пропусне Световното първенство. 

Рекордьорът на Африка в спринта на 100 метра Фердинанд Оманяла няма виза за СП по лека атлетика в САЩ

„Никога няма да разбера какво щеше да се случи, но имах големи очаквания. Не трябваше да се стига до този момент. Трудно ми е да повярвам“, заяви 41-годишният атлет. 

Кенийският спринтьор Фердинанд Оманяла, който държи рекорда на Африка на 100 метра, също бе обявил за забавянето на визата му, преди да получи одобрение в последния момент.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти