Манчестър Сити официално представи Холанд, той обясни защо е избрал "гражданите"

Манчестър Сити официално представи днес звездното си ново допълнение Ерлинг Холанд. Още на 10 май шампионите анонсираха, че са постигнали споразумение с Борусия (Дортмунд) за трансфера на 21-годишния норвежец. От „Етихад Стейдиъм“ активираха освобождаващата клауза, записана в договора на играча с "жълто-черните", за която английските медии твърдят, че е била в размер на 60 милиона евро (51 милиона паунда). Днес нападателят подписа петгодишен договор с „гражданите“. Официално той ще стане играч на Манчестър Сити на 1 юли.

Датата на представянето не е избрана случайно, тъй като на този ден преди 22 години бащата на Ерлинг – Алфи, подписва своя договор с Манчестър Сити.

„Роден съм в Англия и цял живот съм бил фен на Ман Сити. Знам много за клуба. Тук се чувствам като у дома. Този ден е гордост за мен и моето семейство. Винаги съм наблюдавал Сити. Обичах да гледам отбора в последните няколко сезона. Няма как да не се възхищаваш на стила на игра на тима, който играе вълнуващ футбол и създава много голови възможни, което е идеално за играч като мен. В този отбор има толкова много футболисти от световна класа, а Пеп е един от най-великите мениджъри за всички времена. Затова вярвам, че това е правилното място, на което мога да удовлетворя амбициите си. Искам да вкарвам голове, да печеля трофеи и да се развивам като футболист. Убеден съм, че мога да постигна това тук. Това е страхотен ход за мен и нямам търпение да започна сезона, заяви Холанд, който отбеляза 86 гола в 89 мача за Борусия.

Твърди се, че Холанд ще получава по 375 000 паунда седмично в Манчестър Сити.

„Следим Ерлинг от няколко години и сме щастливи, че можем да го привлечем в Манчестър Сити. Головите му рекорди са нещо изключително, а представянето му с екипа на Борусия и в частност изявите му в Шампионската лига показаха, че той може да има успехи на най-високо ниво. Ерлинг има всичко, което искаме от един нападател. Сигурни сме, че той ще се отличи в този отбор и тази схема. Неговият прогрес е забележителен, а той е още само на 21 години. Сигурен съм, че нашите фенове ще изпитат наслада от изявите на Ерлинг“, коментира футболният директор на Сити Чики Бегиристайн.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти