Гоце Делчев е домакин на тенис турнир през уикенда

Гоце Делчев ще бъде домакин на втория турнир от сезон 2022 в тенис и СПА веригата Weekend Tour. След откриващия уикенд в Сандански през март сега любителите на тениса и активната почивка се насочват към Югозападна България за Uva Nestum Open I.

Местата за участие бяха много бързо заети, тъй като надпреварата е една от любимите на участниците. В петък всичко стартира с тренировки и мачове на двойки на двата корта с изкуствен клей в комплекса Uva Nestum Wine & Spa. В събота е ред за груповата фаза на сингъл, елиминациите, финалите и разбира се, награждаването.

Ще има турнири на сингъл при мъжете и при жените, както и двойки мъже и любимата на мнозина надпревара при смесените двойки. Всеки мач се провежда във формат на един сет до 6 гейма с тайбрек при 5-5.

При мъжете фаворити са шампиона от 2020-а в Гоце Делчев Веселин Димитров, Мартин Милчев и финалистът от турнира в Сандански през март Жеко Жеков. При дамите Марияна Динкова гледа към първото място, а същото важи за тандема ѝ с Димитър Недялков при смесените двойки.

Спортният комплекс предлага отлична възможност и за тези, които ще бъдат в ролята на публика и ще подкрепят любимите си от трибуните. За тях, а и за играчите, Weekend Tour осигурява още редица активности, които да направят преживяването още по-пълноценно. Рисуване с вино или дегустация на вина в изба Uva Nestum са само част от тях. На разположение са и игра на джаги, тенис на маса, билярд, както и възможност за посещение на многото интересни забележителности в района.

Неделният ден ще бъде посветен на активната почивка като за целта ще помогне и отличният СПА комплекс.

След Гоце Делчев Weekend Tour ще се насочи към морето за друг любим турнир и дълъг уикенд, изпълнен с четири дни тенис – Therma Village Open в Кранево между 5 и 8 май. За него все още има свободни места, а желаещите могат да научат повече на сайта – weekendtour.bg. Там можете да се запознаете и с целия календар на Weekend Tour през 2022-а, който включва 12 турнира, включително и надпревара в академията на Рафа Надал в Халкидики.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти