Мъри: Всеки може да си протестира, но не одобрявам, когато се стига до вандалски прийоми

Наставникът на Левски Станимир Стоилов даде мнението си преди утрешния двубой на своя тим с Пирин (Благоевград). Мъри коментира състоянието на своите футболисти, какво очаква от противника, проблемите на отбора след паузите за националните отбори, както и ситуацията със Здравко Димитров и Димитър Костадинов.

Йончо Арсов подписа нов договор с Левски

“Трудно можем да определим състоянието на всички играчи. За съжаление имаме от националните отбори двама, които идват с проблеми. Асен при всички положения пропуска. Кръстев дойде с температура, надяваме се до мача да се възстанови и да влезе в някаква игрова форма. Кордоба дойде снощи късно след 3 мача с националния си отбор и с голяма часова разлика. Другите дойдоха здрави и без проблеми. Имаме още 24 часа да работим и да направим максимална организация за играта.

Националите разбират, че техният основен ангажимент е клубният отбор. Той им плаща заплатите и ги подготвя за националните гарнитури.

Може би отборът на Пирин е този, който най-много прогресира в последните 5-10 мача с отлични резултати, доста подобрен стил и начин на игра. Повечето техни футболисти ги познавам и са доста опитни. Играчи, които могат да играят добър футбол и да създадат проблеми на всички отбори. Най-прогресиращият отбор в последните 10 мача. Предстои тежък двубой. Ние нямаме притеснение за нашите привърженици. Надявам се, който е по-добър да спечели мача. Основнотото ми нещо е да гледам моя отбор.

Както казваме във футбола, има проблеми и футболни рани, които трябва да се лекуват. Едната е, че имахме слабо представяне след предното прекъсване за националите. Надявам се сега да сме изчистили този проблем. Непонятно е представянето на Левски като гост през последните години. Не трябва да има разлика. Виждам промяна в нашето поведение. Изключвам гостуването в Бистрица и в Разград, където се отборът на положение и така, както трябва да изглежда като гост. Благоевград е един футболен град, много футболисти са излезли от там.

Мъри: Костадинов и Димитров имаха време да променят нещата, изчакваме лятото, ако някой иска да ги вземе

Продължението на договора и съвместянването на някои от длъжностите е мое предложение. Освен шеф на ДЮШ Йончо ще има и ангажименти и в спорнтно-техническите работи в клуба. В негово лице виждам млад човек с доста умения и възможности. Левски трябва да подава ръка на собствени кадри. Виждам едно доста добро бъдеще за Йончо в българския футбол. Промяната в длъжността е и с оглед на свиването на всякакви дейности. Основният му ангажимент продължава да бъде ДЮШ. Имаме на този етап една добра комуникация. Ще имаме още такива сгъстяване на длъжности, за да не излизаме от финансовата рамка. Левски ще се опита да създаде още един кадър, който да е полезен на българския футбол.

Стоилов говори още за срещата с Димитър Бербатов и протеста на феновете срещу управление на БФС:

“Потвърждаваме, че срещата мина ползотворно и имаше добър тон на разговора. Основните теми бяха изваждането на малките клубове и евентуално как той вижда бъдещето на БФС. Не се е стигало до огромни разговори, нито до молби. Просто изрази своето мнението за управление, ние също. Относно нашата подкрепа отговаря Наско Сираков. Имахме ползотворен разговор. Дано всички имат такива разговори, да се говори в очите.

Всеки има право да протестира в България. Единственото нещо, което не одобрявам е, когато млади хора се допускат да използват вандалски прийоми. Всяко нещо ново трябва да го пазим. Тук няма чак толкова нови неща и трябва да ги пазим”, заяви Мъри.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти