Гуардиола изрази съчувствие към Тухел и играчите му и обяви мача с Кристъл Палас за финал

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола изрази съчувствие към колегата си в Челси Томас Тухел и играчите на лондончани заради ситуацията, в която се намират след днешните новини.

"Съжалявам, но нямам мнение по този въпрос (б.ред. - Гуардиола визира санкциите срещу собственика на Челси Роман Абрамович). Видях заглавията, но не знам каква точно е причината всичко това да се случва. Дайте ми още няколко дни да разбера мотивите. Не знам какво ще се случи. Ситуацията не е никак комфортна за Томас Тухел и играчите. Съчувствам им, защото те са там, за да си вършат работата. За останалото - не знам. Може би на следващата пресконференция ще имам по-ясна представа.

Все още има няколко дни до понеделник (б.ред. тогава е двубоят на Манчестър Сити с Кристъл Палас). Имаме малък проблем, защото нямаме много играчи на разположение. Надяваме се, че някои от тях ще могат да се завърнат до края на седмицата. Утре почиваме, след което имаме два дни за подготовката за този важен мач в Лондон. Те са в страхотна серия - имат една загуба от последните осем мача във всички турнири. Винаги е трудно да се гостува на "Селхърст Парк". Знаем, че това е финал за нас", заяви Пеп на днешната си пресконференция.

Още от Футбол свят

Виж всички