Тотнъм набеляза хърватски талант от РБ Лайпциг

Тотнъм е набелязал хърватския талант Йошко Гвардиол за лятната си селекция. 20-годишният централен защитник прави много силен сезон за РБ Лайпциг и това е привлякло вниманието на "Шпорите", съобщава "Дейли Мейл".

Гвардиол бе привлечен в германския клуб миналото лято от Динамо (Загреб), но бързо успя да се наложи в състава. През този сезон той има 33 мача, 2 гола и 3 асистенции на сметката си във всички турнири. Освен това той е и национал на Хърватия с 9 мача и 1 попадение до момента.

Спортният директор на Тотнъм Фабио Паратичи е забелязал бързото израстване на младия хърватин и го е поставил на първо място в трансферния си списък за лятото. В момента той изпреварва дори Свен Ботман и Пау Торес, които досега бяха най-желани от лондончани.

Привличането на Гвардиол обаче може и да не е толкова лесна задача. Той има договор с РБ Лайпциг до лятото на 2026 година и от клуба нямат особено желание да се разделят с него. Предполага се, че от Тотнъм трябва да извадят някаква доста апетитна оферта от над 50 милиона евро, за да променят мнението на германците.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти