Анчелоти: Не сме перфектни, но не се справяме зле

Реал Мадрид продължава да е водач в Ла Лига, а утре вечер приема един от борещите се до скоро за място в топ 4 Реал Сосиедад. Наставникът на тима Карло Анчелоти заяви, че остава оптимист за своя тим, който е в серия от четири поредни мача без допуснат гол след допуснатата загуба от ПСЖ в Шампионската лига.

“Не се справям нито перфектно, нито толкова лошо, както някои хора казват. Честно казано съм щастлив от свършеното. Сега достигаме до решителната фаза от сезона - не сме в купата, където отпаднахме без бразилците и докато Карим Бензема бе контузен. Смятам, че в първенството се справяме добре и загубихме минимално в Шампионската лига. Ентусиазирани сме, изиграхме четири мача, в които не сме допуснали гол. Тони Кроос има известни проблеми и е под въпрос, той получи почивка срещу Алавес, но след това нямаше късмет и трябваше да почива 5-6 дни. Вярвам, че ще е на линия срещу ПСЖ. Велверде също тренира от няколко дни, но ще е готов за парижани. Алаба е добре и ще играе утре, Иначе нямаме други сериозни проблеми в отбора. Това означава, че сме се справили добре с физическата форма”, заяви италианецът.

Той също така изрази мнение, че испанското първенство се подобрява и е вдигнало нивото си, тъй като силите са по-изравнени.

“Вярно е, че в момента не се нуждаеш от много точки, за да спечелиш Ла Лига. Това е защото големите са смъкнали нивото си, или защото тези под тях са вдигнали своето. Аз виждам първенство с по-изравнени сили, добри отбори, треньори, които контролират детайлите. За мен това значи, че Ла Лига се подобрява”, коментира Анчелоти.

Още от Футбол свят

Виж всички