Бивш играч на Лудогорец е осъден заради побой над приятелката си

Нидерландският елитен клуб Твенте ще вземе мерки срещу Джоди Лукоки, който е осъден за домашно насилие. Твърди се, че 29-годишният нападател и бивш футболист на Лудогорец е нападнал приятелката си през последните месеци.

Бивш играч на Лудогорец осъди турски клуб

ФК Твенте потвърждава съобщенията от вестник "Тубантия" по темата. Според изданието, ръководството на клуба е разговаряло с играча за първи път във вторник. Разговорите ще продължат по-късно тази седмица, защото Лукоки би искал да има свой адвокат по време на въпросните разговори.

"Шокирани сме от поведението му и ще предприемем необходимите мерки", каза генералният директор Пол ван дер Краан пред вестника. "Защото поведението на Джоди надхвърля границите и е неприемливо. Ние му казахме какво мислим по въпроса”, допълни още той.

Лукоки беше осъден миналата седмица на 80 часа общественополезен труд и две седмици условна присъда с три години изпитателен срок. Той все още има договор с клуба от Еншеде до средата на 2023-а година, въпреки че не е играл мач от месеци.

Юноша на Аякс пристигна в Твенте миналото лято. Но малко след началото на сезона получи сериозна контузия на коляното и все още се възстановява. Лукоки дойде от турския клуб Малатияспор, където премина след Лудогорец. ПЕК Цволе и Камбуур (Льоварден) са другите отбори във визитката му.

Българската връзка в момента в Твенте не спира дотук. В този отбор е още Върджил Мисиджан, също бивш футболист на Лудогорец, както и българският юношески национал Станислав Дюлгеров. 18-годишният халф с ляв крак от Бургас играе за втория отбор, но тренира с първата селекция.

Още от БГ Футбол

Виж всички