В Италия ще разследват авторите на обидни плакати срещу Влахович

Италианската полиция е започнала разследване, след като във вторник се появиха заплашителни банери, насочени срещу нападателя на Фиорентина Душан Влахович във връзка с медийните публикации за евентуално негово преминаване в Ювентус. Поредицата от плакати се появиха около стадион "Артемио Франки", домът на Фиорентина, в отговор на публикациите, че 21-годишният сърбин е договорил личните си условия с Юве

Единият от плакатите гласи: Твоите охранители няма да спасят живота ти, циганин! С тебе е свършено". 

Друг плакат нарича Влахович "модерен наемник", а останалите включват нецензурни обиди и определения. 

Ултраси на Фиорентина обявиха война на Влахович

"Дигос (Специален клон на полицията, занимаващ се с подобни разследвания) във Флоренция работи по случая и извършва задълбочени разследвания, за да се опита да открие авторите на банерите", каза говорител на органите на реда пред агенция Ройтерс. 

Отделът Дигос също така е взел всички възможни превантивни мерки, за да не позволи повторението на подобни плакати. 

Полицията във Флоренция реагира след заплахите срещу Влахович

Влахович се присъедини към Фиорентина през юли 2018-а година от Партизан и се превърна в един от най-търсените млади нападатели в Европа. Той беше избран за най-добър млад играч в Серия “А” през миналия сезон след като вкара 21 гола, а сега има 17, колкото звездата на Лацио Чиро Имобиле. 

Миналата седмица Фиорентина обяви, че футболистът е отказал офертата за удължаване на договора си, който изтича през юни 2023-а година. Вчера пък италианските медии съобщиха, че Ювентус е постигнал споразумение на стойност 75 милиона евро за услугите на Влахович

Има сделка! Фиорентина пуска Влахович в Ювентус

В момента Фиорентина е на 7-о място в Серия “А” с 36 точки, изоставайки на 6 точки от Ювентус, който им е сериозен враг в миналото, но пък тази година не се намира на обичайните челни места.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти