Индзаги: Нека забравим еуфорията, защото ще ни бъде трудно в Бергамо

Наставникът на Интер Симоне Индзаги коментира триумфа за Суперкупата на Италия с 2:1 над Ювентус след продължения, както и предстоящия сблъсък с Аталанта. Той също така похвали Алексис Санчес след победния му гол срещу „бианконерите“ и обсъди януарския трансферен прозорец.

Мисля, че заслужено спечелихме Суперкупата срещу съперник, който изигра отличен мач. Справихме се добре, защото останахме фокусирани въпреки изоставането ни в резултата. Заслужихме победата и съм щастлив да видя играчите ми радостни. Това беше чудесен момент, който споделихме с нашите фенове. Сега обаче този трофей е в миналото. Нека забравим еуфорията, защото ще ни бъде трудно в Бергамо. Джан Пиеро Гасперини се справя добре в Аталанта от много години насам. Мачът ще бъде добър и физически, като първата срещу помежду ни – с много високо темпо. Този двубой определено е важен в борбата ни за титлата. Аталанта са четвърти в класирането и се подобряват постоянно.

Интер вдигна Суперкупата след продължения и гол в последната секунда

Алексис Санчес е ключов за нас и съм щастлив да го тренирам. Като наставник аз изпитах огромно удоволствие, че за победния ни гол срещу Ювентус изиграха роля четирима играчи, които влязоха като смени. Артуро Видал също допринесе с включването си. Санчес е страхотна придобивка и ще видя дали ще го използвам срещу Аталанта. Вече съм казвал, че той е шампион, който винаги иска да се учи. Не беше нужно да се доказва с гола си срещу Юве, той се адаптира още преди два месеца. Пауло Дибала? Четох и чух някои неща, но не обичам да говоря за футболисти на други отбори. Аз съм горд с играчите, с които разполагам. Знаем, че срещу Аталанта и други определени отбори трябва да спечелиш доста индивидуални единоборства и да останеш фокусиран. Трябва да знаем как да изстрадаме този мач и да оставим труимфа за Суперкупата зад гърба ни, защото предстоящият двубой е много важен за Скудетото.

Защо съм толкова успешен във финалите за купи? Тайната е в играчите, с които разполагах в Лацио и сега в Интер. Те не грешат в такива мачове. Трансферния пазар? Винаги съм бил в чудесен контакт с президента, а също така имам късмета да разполагам с Бепе Марота, Пиеро Аузилио и Дарио Бачин, които работят 24 часа в денонощието. Виждаме, че се опитват да подобрят отбора, и ако се появи някаква възможност, ще бъдем готови. Матиас Весино и Стефано Сенси в момента играят по-малко, но ако останат, ще получат игрови минути. Ако искат да играят постоянно, ще проявим разбиране, но клубът знае каква е позицията ми по въпроса. Аз бих ги задържал при себе си. Когато съм ги изполвал, те са се справяли доста добре“, заяви Индзаги на днешната си пресконференция. 

Още от Футбол свят

Виж всички