Почетино: Завършваме една добра година

Старши треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино сподели, че е доволен от първата си година в клуба. Той пое отбора през януари 2021 г., а утре ще го изведе за последния му мач за годината, който е гостуване на Лориен. ПСЖ завърши миналия сезон на второ място в първенството, а в Шампионската лига отпадна от Манчестър Сити на полуфиналите. Клубът все пак спечели Купата на Франция.

"Това беше една добра година. Утре ще изиграем 61-ия си мач за годината. Моята адаптация и тази на треньорския щаб мина гладко. През първите шест месеца опознах клуба по-добре. Сега сме в процес на изграждане. Най-добрият момент за мен беше пристигането ми в Париж, но се надявам най-хубавите моменти да предстоят", сподели Почетино.

Срещу Лориен ПСЖ ще бъде без две от големите си звезди - Неймар и Килиан Мбапе. Бразилецът се възстановява от контузия, а Мбапе ще пропусне срещата заради натрупани жълти картони. Тимът е лидер във временното класиране в шампионата с 45 точки, а Лориен е предпоследен, 19-и с 15 точки в актива си.

"Без Мбапе ще сме в различен вид и вероятно ще играем при друга скорост. За нас е предизвикателство да видим как ще се представи отборът в тази ситуация", коментира старши треньорът на парижани Маурисио Почетино.

"Не става дума да го заменим, а да намерим правилния път за победа в негово отсъствие. Такива ситуации се случват често през сезона заради контузии или наказания. Ще имаме добър състав и съм сигурен, че с точния баланс, ще стигнем до успеха", добави Почетино.

Отговорността в този случай може да падне основно върху Лионел Меси, но Маурисио Почетино подчерта, че някои от младите футболисти на ПСЖ може също да играят важна роля. "Мисля, че е важно за по-младите състезатели да играят в подобни мачове. Имаме много талантливи играчи. Трябва да ги включваме в състава. Когато усетим, че са готови, ще играят", коментира още Маурисио Почетино.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти