Левски отказва да плаща трансферна сума за Велтон

Продължава сагата около трансфера на бразилеца Велтон в Левски. Нападателят вече се е разбрал за личните си условия със "сините", но от "Герена" още не могат да постигнат споразумение с настоящия му клуб Ботафого ПБ. Футболистът има договор до лятото, а шефовете на клуба му настояват да получат трансферна сума, за да го пуснат още сега. Става дума за сравнително малка сума от порядъка на 20-30 хил. евро, но старши треньорът на "сините" Станимир Стоилов е твърд в намерението си всеки новодошъл на "Герена" да бъде без пари. На този етап клубът уреди двама футболисти по тази схема, като "сините" парафираха с централния защитник Ноа Санко Сундберг и с левия бек Цунами, който също до момента игареше за Ботафого ПБ.

Николай Михайлов благодари на феновете на Левски

От Левски са информирали Велтон, който беше избран от феновете на тима за №1 през сезона, че трябва сам да се разбере с боса на отбора си, за да дойде на "Герена" още през зимата. В същото време обаче нападателят е получил оферта да продължи договора си с Ботафого ПБ при доста по-добри условия, от тези, предложени му от Левски. Самият Велтон обаче е твърдо решен да продължи кариерата си в Европа и се очаква трансферът все пак да се осъществи през януари, въпреки всичките перипетии.

Междувременно се появи информация, че на "Герена" оглеждат за трансфер и млад играч от Северна Македония. На този етап името му остава тайна, но шансът той да подсили Левски през янеари е доста голям.

"Мач Телеграф"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти