Трима играчи на Италия отпаднаха за решаващия мач на "адзурите"

Трима италиански национали отпаднаха от групата за решаващия мач от световните квалификации със Северна Ирландия. В понеделник европейските шампиони гостуват в Белфаст в търсене на задължителна победа, която да ги класира на Световното първенство в Катар догодина. По същото време другият претендент за първото място в Група "С" Швейцария ще бъде домакин на България. Италия и Швейцария са с равен брой точки, но Италия има с два гола по-добра голова разлика от "кръстоносците".

Аут за гостуването на Северна Ирландия са защитниците Алесандро Бастони, Кристиано Бираги и Давиде Калабрия. По тази причина по спешност в тима бе извикан бранителят на Аталанта Давиде Дзапакоста, съобщиха от Италианската футболна федерация. Според "Гадзета дело Спорт" Калабрия има мускулен проблем, Бастони е с разтежение в слабиниците, докато Бираги е напуснал лагера на италианците по лични причини.

Победителят в групата, който ще стане ясен в понеделник, ще се класира директно за Световното първенство, докато вторият ще играе в баражите в началото на следващата година.

Още от Футбол свят

Виж всички