Лудогорец се възползва от провала на ЦСКА - София и дръпна на върха

Шампионът Лудогорец победи с 2:0 Берое в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. "Орлите" не изиграха най-силния си мач, но направиха достатъчно, за да се поздравят с три точки и да се възползват от загубата на ЦСКА - София от Локомотив (Пловдив) като домакин. Автори на попаденията бяха Мавис Чибота и Бърнард Текпетей и това позволи на разградчани да увеличат преднината на върха в класирането на седем точки. Берое от своя страна игра равностойно през голяма част от срещата, но в крайна сметка не успя да стигне поне до попадение, с което да притисне домакините.

В началото на мача няколко футболисти на Лудогорец имаха проблем с контузии. Кристиян Кахлина, Сисиньо, Игор Пластувн и Жозуе Са получиха травми. Последният пострада най-сериозно и трябваше да бъде заменен принудително от Георги Терзиев. Берое също имаше подобен проблем и Умар Сако напусна заради контузия. 

Резултатът бе открит от домакините в 33-ата минута. Слабо изпълнение от аут на Генадий Ганев подари топката на Кирил Десподов и след бърза комбинация между няколко играчи на Лудогорец Мавис Чибота прониза вратата за 1:0 с диагонален удар.

През втората част ситуацията на терена бе равностойна, като почти липсваха положения пред двете врати. Действията на двата тима бяха предимно центъра, като и темпото не бе много високо. 

Едва в последните минути двата тима се пораздвижиха, като първо гостите можеха да изравнят с най-чистото си положение пред вратата на Кахлина. След центриране от ъглов удар Кукула се извиси над защитата и стреля с глава, но ударът му бе спасен от вратаря. 

В последните секунди на срещата пък Лудогорец подпечата успеха си с втори гол. Бърза контраатака и Бърнард Текпетей се оказа сам срещу Ганев, след което прокара топката между краката му за 2:0.

Така Лудогорец записа десета победа в шампионата и вече има 30 точки в актива си. След издънката на ЦСКА - София “орлите” имат аванс от седем точки, но трябва да се спомене, че “червените” са с мач по-малко и битката за титлата съвсем не е приключила. Берое от своя страна е на седмо място със 17 точки.

ЛУДОГОРЕЦ 2:0 БЕРОЕ1:0 Чибота (33)2:0 Текпетей (90+3)

ЛУДОГОРЕЦ: 71. Кахлина, 4. Сисиньо, 32. Са, 30. Пластун, 22. Икоко, 8. Гонсалвеш, 7. Сантана, 11. Десподов, 13. Чибота, 64. Янков, 19. Сотириу 

БЕРОЕ: 33. Ганев, 2. Али, 26. Хаджиев, 5. Сако, 19. Василев, 15. Динков, 17. Даскалов, 10. Генов, 21. Лебон, 27. Тунгара, 99. Камара

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти