Денис Шаповалов отпадна във втория кръг на турнира в Гщаад

Водачът в схемата Денис Шаповалов отпадна във втория кръг на турнира по тенис на клей кортове в швейцарския град Гщаад с награден фонд от 420 хиляди евро.

Шаповалов, който е номер 10 в световната ранглиста, загуби с 6:2, 3:6, 2:6 от чеха Вит Коприва, който е 249-и в класацията на АТП. Канадецът спечели с лекота първия сет и изглеждаше, че няма да има проблеми да намери място на четвъртфиналите. Последва обаче забележителен обрат от страна на Коприва, който записа една от най-престижните победи в кариерата си.

За място на полуфиналите в петък Коприва ще играе с шведа Микаел Имер, който отстрани шампиона за 2016 година и номер 8 в схемата Фелисиано Лопес. Имер спечели мача с 6:7(6), 7:6(7), 6:4 за 2 часа и 28 минути. 22-годишният Имер пропусна три сетбола в първия сет, след това трябшва да отрази два мачбола в тайбрека на втория, преди в третия сет да успее да затвори срещата с едва втория си пробив в мача в третия гейм.

На четвъртфиналите един срещу друг ще играят поставените под номер 3 и номер 6 Каспер Рууд и Беноа Пер. Рууд спечели в два сета срещу австриеца Денис Новак, докато Пер взе първия сет срещу Талон Грийкспор, преди холандецът да обяви оттеглянето си от мача заради травма.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти