Научиха ли си урока "елените" или следва ново наказание от Финикс?

Финалите на Националната Баскетболна Асоциация продължават с мач №2 от серията между отборите на Финикс Сънс и Милуоки Бъкс. “Слънцата” ще посрещнат “елените” за втори път в своята зала, след като спечелиха първата битка за титлата със 118:105 в сряда сутрин. Вторият двубой от серията за златото ще се проведе тази нощ от 4:00 часа пред пълните трибуни на “Финикс Сънс Арена”.

Началото е дадено: Финикс удари Милуоки след рецитал на Крис Пол

В мач №1 си пролича голямата слабост в играта на Бъкс, върху която треньорският щаб на тима трябва да е обърнал най-сериозно внимание. Става въпрос за смените в защита на “елените”, които неведнъж предизвикваха високите Брук Лопес и Боби Портис да се нагърбят с отговорността да пазят гардовете на Сънс Крис Пол и Девин Букър. Звездите на “слънцата” си правеха каквото си поискат със своите по-бавни и тромави опоненти и по този начин носеха очевидно предимство на своя отбор.

“Трябва да наказваме отборите, които правят смени от 1 до 5 по този начин. Както чух Крис да казва, готови сме да се изправим срещу каквато и да е защита, не се притесняваме от това. Умението да си създаваме празни пространства ни помага най-много в такива ситуации", заяви Букър на пресконференцията след първия мач.

Друга въпросителна в състава на Милуоки е състоянието на суперзвездата Янис Адетокумбо. Въпреки че гръцкото крило отрече да е изпитвал болки по време на откриващия дуел, то пасивната му игра в голяма част от времето предполагаше за дискомфорт след ужасното огъване на левия крак, което той претърпя по време на четвъртия мач срещу Атланта Хоукс.

Още в първия мач пък Финикс загуби един от най-важните си играчи от пейката. Тежкото крило Дарио Шарич изигра само три минути в мач №1, преди да получи травма в дясното коляно. При последвалите медицински прегледи стана ясно, че хърватинът е скъсал връзки и ще бъде аут дълго време.

Шарич се контузи, ще отсъства дълго

Веднага след мач №2 двата отбора ще излетят за Уисконсин, където ще се проведат следващите две срещи от финалната серия. Те ще се състоят на 12 юли от 3:00 часа и на 15 юли от 4:00 часа сутринта.

Още от Баскетбол

Виж всички