Лапорта обеща големи промени в Барселона, и то веднага

Президентът на Барселона Жоан Лапорта обяви, че в клуба предстоят големи промени. Без да споменава конкретни имена, той даде да се разбере, че доста от сегашните футболисти ще напуснат през лятото. 

"Бях казал, че в края на сезона ще оценим постигнатите резултати и представянето като цяло. Спечелихме Купата на краля и се гордеем с това, но рано отпаднахме от Шампионската лига, а в първенството се провалихме по необясним начин. Още следващата седмица ще бъдат взети важни решения. Това е краят на един цикъл. Започваме процес на обновяване. Трябва да работим упорито, за да сме конкурентоспособни както в Ла Лига, така и в Шампионската лига", каза Лапорта. 

Една от основните цели пред него ще е да убеди Лионел Меси да подпише нов договор, но в същото време голяма част от състава ще бъде подменена. Сред играчите, с които каталунците планират да се разделят, са Жерард Пике, Жорди Алба, Серхио Бускетс, Усман Дембеле и Антоан Гризман. Говори се, че Барса ще се опита да върне Гризман на Атлетико и да вземе Жоао Феликс

За да стабилизира финансово клуба, Лапорта е уредил заем в размер на 500 млн. евро от една от най-големите инвестиционни банки - Goldman Sachs. Получените средства няма да бъдат използвани за реконструкцията на "Камп Ноу", аа за други разходи, включително заплатите на футболистите.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти