Десподов осъди Каляри, но не постигна голямата си цел

Българският национал Кирил Десподов успя да осъди Каляри за неполучени заплати, но не съумя да изпълни друга своя цел - да разтрогне договора си по вина клуба, разкри centotrentuno.com. Нападателят е собственост на тима Серия “А”, а през този сезон е преотстъпен в Лудогорец.

Днес Италианският арбитражен съд е излязъл с решение, че Десподов трябва да получи обезщетение в размер на 48 000 евро заради спор с клуба от лятото на 2020 г. Тогава българинът точно се беше прибрал в Каляри след наем в Щурм (Грац), но клубът отказа да му плати две заплати - за юли и август 2020 г. Оправданието на сардинци е било, че заради удължаването на предишния сезон покрай пандемията въпросните два месеца са били част от периода, в който той би трябвало да е играч на Щурм. Интересното е, че самият Десподов претендираше за 34 000 евро, а сега получава много повече - 48 000. 

Преди дни се появи информация, че Уест Бромич има интерес към футболиста. Ако той беше успял да прекрати договора си с Каляри, щеше да може спокойно да избира къде да продължи кариерата си, и то като свободен агент. Със сигурност и от Лудогорец биха искали да го задържат. Сега обаче, след края на шампионата, бившият футболист на ЦСКА-София трябва да се завърне в Каляри. Малко вероятно е обаче там да разчитат на него.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти