Цената на Белоти пада драстично през лятото

Нападателят на Торино Андреа Белоти може да бъде продаден срещу доста скромна сума през лятото, твърди "Torino Granata". В договора на 27-годишня таран има клауза за откупуване на стойност 100 милиона евро, но е много вероятно "Биковете" да го продадат срещу драстично по-малка сума - около 25 милиона евро. Причината за това е, че контрактът на играча е до 2022 година и торинци не искат да го изпуснат без пари през следващото лято. Евентуално изпадане от Серия "А" пък ще постави италианския клуб в дори още по-неизгодна позиция при евентуални преговори за продажбата на капитана си.

Интерес към Белоти не липсва, като най-често името му се свързва с английския Челси. Лондончани усилено търсят нов нападател, като се твърди, че са набелязали Ерлинг Холанд и Ромелу Лукаку. Те обаче ще излязат доста по-скъпо от Белоти, затова няма да е изненада, ако от "Стамфорд Бридж" решат да насочат усилията си именно към привличането на италианския национал.

Белоти е следен и от още два английски клуба - Тотнъм и Уест Хам. "Петела" прави поредния си стабилен сезон за "Биковете", като има 11 гола в 27 мача. Иначе откакто бе привлечен в клуба през 2015 година от Палермо, той има 218 мача и 103 гола във всички турнири.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти