Сърбия и Португалия си размениха по едно полувреме, Роналдо бесня в края

Сърбия и Португалия сътвориха спектакъл и завършиха 2:2 в Белград в среща от квалификациите за Световното първенство в Катар в края на следващата година. Двата отбора си размениха по едно полувреме, след като “мореплавателите” отбелязаха два гола чрез Диого Жота (11’, 36’), а през втората част “белите орли” достигнаха до равенството чрез Александър Митрович (46’) и Филип Костич (60’).

Двата отбора изиграха едно спокойно първо полувреме, в което гостите успяха да вземат преднина от две попадения, докато играчите на Сърбия не успяха да сътворят почти нищо интересно.

Португалците успяха да открият в 11-ата минута, когато сръбската защита не се ориентира добре, а Бернардо Силва центрира добре към Диого Жота, който надскочи Никола Миленкович и отбелаза за 1:0.

В 36-ата минута гостите успяха да удвоят след почти идентична ситуация, в която отново Жота бе на точното място, но този път подаването от фланга дойде от Седрик и топката се озова за втори път в мрежата на Дмитрович.

На почивката Драган Стойкович извърши две промени в опит да промени нещо на терена за своя тим.

Това даде ефект по-малко от минута след началото на втората част, когато Александър Митрович успя да се вклини при центриране на резервата Радонич между двамата централни защитници и да намали - 2:1.

В 54-ата минута Душан Тадич отправи много опасен удар, но Лопес се справи. От последвалият корнер топката отново опасно премина покрай врата на португалците, но все пак излезе в аут.

Великолепна контраатака само пет минути по-късно доведе до няколко отлични подавания между играчите на Сърбия, което в крайна сметка изведе Филип Костич сам срещу вратаря и той не сгреши за 2:2. Втората асистенция в този момент записа и Радонич, който се появи след почивката и само за 15-тина минути записа две асистенции. Няколко минути по-късно именно Неманя Радонич се озова в добра позиция в наказателното поле, но ударът му бе спасен от стража на гостите.

Виновникът до голяма степен за двете попадения на Португалия Никола Миленкович получи червен картон в добавеното време и трябваше да напусне терена малко преди своите съотборници.

В следващата атака дойде и най-спорното положение, когато Нуно Мендеш подаде към Кристиано Роналдо, той прати топката към опразнената врата, но Стефан Митрович притича и успя да изчисти. Това се оказа и най-дискусионното положение в мача, тъй като останаха много съмнения дали топката премина голлинията с целия си обем. Това предизвика бурни протести от страна на Роналдо, който претендираше, че гол има. 

В крайна сметка срещата завърши 2:2, а Сърбия остава по-доволна от равенството, след като това ги прати начело в групата с равни точки с Португалия, но повече вкарани голове на сметката на западните ни съседи.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти