Ибрахимович разкри кога ще реши своето бъдеще в Милан

Звездата на Милан Златан Ибрахимович даде поредното си дълго интервю през последните няколко месеца. Той говори по най-различни теми, сред които тази за своето бъдеще в клуба, тъй като договорът на 39-годишния нападател изтича в края на сезона.“Днес се чувствам като лидер. Аз водя, а отборът ме следва. Преди десет години Милан беше различен. Но този Милан, който заварих през 2020-а, също беше различен - с млад състав. Работим и правим саможертви, а резултатите са налице. Заслугата за тях не е единствено моя. Не мога да преценя какъв е бил отборът преди мен. Правим големи неща, което е вярно, също както това, че все още нищо не сме спечелили. Имаме желание да постигнем още повече неща.

Подарените от мен PlayStation-и на моите съотборници? Всъщност, аз ги попитах: “Кой иска един като възнаграждение”? Раздадох такива на тези, които бяха в списъка. На останалите, които също искаха, им казах: “Оо, не, закъсняхте”. Така разбрах с кого си имам работа (смее се - б.р.). Сега обаче всеки ме слуша. Това, че принудих Пиер Калулу да си свали ръкавиците в своя дебют? Да, определено го направих. Млад мъж, който дебютира като защитник и носи ръкавици - как изглежда той? Това определено не плаши противника. Винаги съм харесвал тези бранители, които приемат тежкия и честен дуел. Нека си припомним, че в миналото нямаше ВАР. Паоло Малдини ме стимулираше. Сега той твърди, че навремето не съм бил толкова силен, колкото сега, но ако си спомням правилно, не е като да е печелил всеки дуел срещу мен. Харесвам и Джорджо Киелини, той е животно, което непрестанно те следва. Това е правилният манталитет. Джанлуиджи Донарума? Той е най-силният вратар в света. Но не, на него нищо не му казвам. Той трябва да продължи да бъде гладен за успехи. Не е нормално това, че не е изиграл дори един мач в Шампионската лига. Дали е сигурно участието ни в ШЛ? Все още е рано. Колко още остава? Цял полусезон плюс още два кръга от досегашния. Освен това поставянето на цели е като това да си поставиш граници. Аз никога не го правя. Вторият е първият сред последните. Искам да извлека най-доброто от мен и от тима във всеки ден и всяка тренировка. Това, че Милан не е в европейския елит, не е нормално нито за клуба, нито за феновете. При цялото ми уважение, виждам Аталанта в ШЛ, а Милан - не. Дойдох, за да променя това. Не знам какво е ставало тук в предишните седем години. Ясно ми е, че ако няма стабилност в клуба, не може да има такава и на терена.
"Каратистът" Ибра отново в действие (видео)
Днешното ми предизвикателство е да направя така, че един млад отбор да е зрял, което е различно от това, с което съм свикнал. Именно то ме кара да изпитвам още по-голяма наслада от победите. Когато казаха, че съм положителен за коронавирус, не знаех какво да очаквам. Четях и слушах всичко, без да разбирам. Стоях заключен вкъщи, говорейки на стените, докато времето бавно отминаваше. Почти на 40 години съм. Не ми е приятно да го призная, но си е така. Когато бях млад, имах силни емоции, а сега имам богат опит. Точно затова правя по-малко неща на терена, но пък съм по-полезен. Много хора спират с футбола на 35 години. По-умните се адаптират и продължават. Избрах Милан, защото беше най-трудното предизвикателство. Не се интересувах от отбор, сигурен за титлата. Вместо това бях привлечен от невъзможното”, заяви Ибрахимович пред "Кориере дело спорт".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти