Да те зарежат на летището в Истанбул заради Реал Мадрид

На един от най-добрите баскетболисти в Европа - Тома Юртел, никак не му коледно. Дни преди Рождество французинът преживя най-върховното унижение в кариерата си. 31-годишният гард на Барселона бе зарязан безцеремонно от ръководството на клуба на летището в Истанбул. Каталунците трябваше да отлетят от там обратно към Испания след загубата си от Анадолу Ефес със 79:86 в Евролигата.

Юртел бе свален от борда на самолета, минути преди края на бординга, и оставен на произвола на съдбата на терминала в турския мегаполис. Той си навлякъл гнева на шефовете, които били шокирани от новината, че зад гърбовете им Юртел води преговори за преминаването си в кръвния враг - Реал Мадрид.

При завръщането си в Барселона медиите засипаха с въпроси за случката съотборниците му и треньора му Шарунас Ясикевичус, които подминаха микрофоните безмълвни. Малко по-късно се появи и официално съобщение от управата на каталунския клуб.

"Тома Юртел не е бил изоставен, нито унижаван. Ние просто преценихме, че той няма място на самолета заедно с отбора. Беше му подсигурен хотел, в който да пренощува, както и друг полет, с който да се прибере на следващия ден. Той все още е играч на Барселона и на никой друг отбор.

Разривът настъпва след като ръководството на Барселона разбира, че вместо към Истанбул и към редиците на Фенербахче, закъдето уж се е запътил Юртел, който е постигнал договорка с каталунците да разтрогне договора си, личният му мениджър - сърбинът Мишко Ражнатович, тайно го е спазарил в Реал Мадрид.

Гардът е европейски шампион с Франция от 2013 г. и бронзов медалист от Световното първенство през 2014 г. Той е част от тима на Барселона от 2017 г. насам, като през 2018 и 2019 г. помогна на тима да спечели Купата на краля и се превърна в "Най-полезния играч" на турнира. През 2016 г., като част от тима на Анадолу Ефес, той беше лидер по асистенции в Евролигата. В каталунските редици Юртел получаваше по близо 2 млн. евро на година.

https://btvnovinite.bg/

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти