Батков: Държавата може да помогне за базата на Левски

Ударно начало на плейофите с дербито между "червени" и "сини"

Бившият собственик на Левски Тодор Батков говори преди дербито с ЦСКА-София от плейофите в първата шестица на efbet Лига. "Макар че, след оттеглянето ми от клуба преди 5 години, реагирам малко по-спокойно, все пак се вълнувам. Чисто игрово обаче и от двете страни качеството е по-слабо. Много глупости се направиха в последните години. Шансовете на Левски не са големи, но историята е показала, че когато един отбор е в криза, се мобилизира. Аз не изключвам равен резултат, но тайно се надявам и да бием", каза той пред БНТ.

Батков се въздържа да вземе отношение по скандала около бившия собственик Васил Божков, който се укрива в Дубай от българското правосъдие. "Той обаче допусна една грешка – остави спортното ръководство да прави каквото си иска и в резултат на това много от парите отидоха за лудо. Много от играчите, които бяха привлечени, не струваха". Батков даде пример с головата машина от неговото време Гара Дембеле, който е получавал около 10-15 000 евро заплата, а сега Мазурек, който от време на време попада сред титулярите, взема 20 000. "Договорът на Георги Иванов-Гонзо беше за 25 000 на месец, но той така и не влезе в сила, тъй като го продадохме на Рен", разкри още бившият собственик. Според него Левски вече се връща към изконното, тъй като Наско Сираков е знакова фигура. "Той вече има властта да прави каквото трябва. Наско разбира най-много от сродните си хора в България от спортно-техническото естество", каза Батков. Той е категоричен, че този катаклизъм е събудил левскарската общност.
Батков: Наско и Тити са точните хора, Левски е в доста тежко състояние
Запитан за средствата, които е вложил в "синия" клуб, Тодор Батков отново каза, че това са около 46 млн. лв. "Но аз успявах да осигуря допълнителни приходи от спонсори, които бяха неутрални, а и идваха приходи от евротурнирите. Тогава футболистите вземаха премии при победи и успехи, но чак след като ги постигнат – това е правило и в живота." Батков призна, че си е тръгнал от "Герена" огорчен в известна степен, но философски заключи, че няма нищо вечно. Адвокатът бе категоричен, че държавата може да помогне с базата. "На всички стадиони, на които сме играли по време на европейските си изяви, имаха участие на държавата или на местната власт", завърши Батков.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти