Гледай на живо

Евро 2024: Полша - Австрия 1:1

Батков: Наско и Тити са точните хора, Левски е в доста тежко състояние

Батков: Наско и Тити са точните хора, Левски е в доста тежко състояние

Бившият собственик на Левски Тодор Батков говори по актуални теми, свързани със "сините". Според адвоката Наско Сираков и Константин Папазов са точните хора за "Герена". Вчера стана ясно, че легендарният голмайстор ще държи 51% от акциите на клуба, а баскетболния специалист - 35%.

"Това е едно от най-добрите решения, особено в комбинацията Наско - Тити. С Наско съм работил от 1998 до 2002 година, от 2004 до 2008 година, както и през 2013-а, той е един от най-добрите спортни директори в България. Добрата новина е, че въпросът с акциите се реши. Кой ще им даде пари ли? Това е добър въпрос. Второ, приветствам идеята на Сираков да обяви финансовото състояние на Левски, което е много тежко, но не е неспасяемо.

Левски е останал съдлъжник с падеж до 2023 година към автомагистрала "Черно море" за сектора, "Нове" е заплатил, а след това парите трябва да бъдат платени от Левски, дълг към строителя е това. Секторът беше започнат от "Главболгарстрой", помпозно, първи копки, капсули и т.н. Но след това се видя, че не можем да осигурим финансирането и те си вдигнаха чуковете и си отидоха. И ни представиха фактура, която беше доста надута. Бяхме до никъде - без сектор и с дълг. Тогава дойде автомагистрала "Черно море".

Тревожното са текущите задължения около 2.5 милиона лева - текущи данъци, заплати към футболисти, сякакви фактури и т.н. И над 4 милиона лева дълг към НАП. Припомням, че през 2008 година ЦСКА имаше такива задължения и не получи лиценз, а Левски игра в Европа на вместо тях. Помните скандала със Сашо Томов. Добрата новина е, че разплащанията към НАП са разсрочени, голяма част са лихви, забавянето се е случвало в последните четири-пет години. Неприятно е, но не е неспасяемо.

С тази прозрачна собственост Левски има пълното основание да чука на всяка врата, да набере спонсори и рекламодатели, марката "Левски" е една от най-котиращите се като рекламен носител, Левски има най-много привърженици. През 2014 и 2015 година поканихме фенове на Левски да дарят пари и да получат от моите акции, тогава събрахме около половин милион. Това е вариант. Има вариант и сега да се направи така.

Другият вариант е Левски да пусне емисия и да вдигне капитала. Занемари се разпространяването на членски карти. Аз съм си купил, естествено. Наскоро Лафчис анонсира идеята: 100 000 члена ако има клуба, да плащат членски внос от около 70 лева годишно. Всичко е въпрос на организация, идеи. Константин Папазов е двигателят, който може да помогне за популяризирането на Левски. Той отваря врати. Ролята на Наско е много отговорна и сериозна.

Коланите са много разпуснати. Харчовете са много високи. Във всички направления трябва да има затягане на коланите, трябва има брутално намаляване на заплати, да се намалят разходите за заплати, при тази продукция, Левски е на второ място по заплати - от 10 000 лева до 30 000 евро на месец, това е въпрос на преговори. Това, което виждаме на терена не отговаря на това, което се получава като ведомост.

Левски може да мине и без модела "Бащица", освен ако обаче бащицата дойде с чисти пари и феновете са зад него. Привържениците на Левски обичат клуба и са готови да отделят пари за него. Всичко, което се прави в Левски трябва да е прозрачно, да се направят промени в спортно-технически аспект. През 2004 година обявих пред целия отбор, че вече шефът съм аз. Намалих заплатите с 50%, Топузаков първи стана и подписа анекса, след него и всички останали", каза Тодор Батков в сутрешния блок на "Нова телевизия".

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички