Пълна транскрипция на разпита на Саймънс пред ФИА

Представяме ви официална транскрипция на разпита на техническия директор на Рено Пат Саймънс от адвокат, представляващ Международната автомобилна федерация (ФИА). Разпитът се е състоял по време на Гран при на Белгия, като въпросите са свързани с миналогодишната Гран при на Сингапур и със срещата преди надпреварата между Саймънс, боса на Рено Флавио Бриаторе и вече бившия пилот на тима Нелсън Пикет-младши.

Адвокатът на ФИА: Г-н Саймънс, какви бяха вашите нареждания към пилота на тима Нелсън Пикет-младши на срещата ви преди състезанието?

Саймънс: Наистина не помня тази среща.

Адвокатът на ФИА: Не я помните?

Саймънс: Не.

Адвокатът на ФИА: Нелсън Пикет-младши призна, че сте поискали от него умишлено да катастрофира. Това истина ли е?

Саймънс: Говорих с Пикет предишния ден. Това е всичко, което мога да ви кажа.

Адвокатът на ФИА: Г-н Саймънс, знаехте ли, че Нелсън Пикет-младши ще катастрофира в 14-ата обиколка?

Саймънс: Не искам да отговарям на този въпрос.

Адвокатът на ФИА: Г-н Саймънс, има едно нещо, което трябва да ви попитам и трябва добре да го обмислите. Г-н Нелсън Пикет-младши зави, че е присъствал на среща с вас и Флавио Бриаторе. След нея вие сте го извикали индивидуално и сте му показали карта на пистата. Помните ли това?

Саймънс: Няма да отговарям на този въпрос, предпочитам да не го правя.

Адвокатът на ФИА: Г-н Нелсън Пикет-младши призна, че на срещата си с вас сте му показали специфично място от трасето в Сингапур, на което е трябвало да предизвика катастрофа. Избрали сте това място, защото то е далече от екипите с техниката, които биха вдигнали катастрофиралия болид, което би дало най-голям шанс за излизане на колата за сигурността.

Саймънс: Не искам, не бих искал да отговарям на този въпрос.

Адвокатът на ФИА: Вие ли говорихте по време на срещата преди състезанието?

Саймънс: Сигурен съм, че двамата сме разговаряли, но не мога да кажа със сигурност. Най-нормалното нещо би било и двамата да сме говорили, иначе би било абсурдно. Обикновено повече говори Бриаторе. Не винаги трябва да се съгласявам с всичко, което казва, но с по-голямата част, да.

Адвокатът на ФИА: За да бъдем абсолютно точни, г-н Нелсън Пикет-младши призна, че на въпросната среща вие сте поискали от него да предизвика катастрофата.

Саймънс: Не мога да ви отговоря.

Адвокатът на ФИА: Мога ли да го кажа така: вие сте бил в ситуация, в която сте бил принуден да разговаряте с Нелсън Пикет-младши за последвалата катастрофира?

Саймънс: Не мога да ви отговоря на този въпрос.

Адвокатът на ФИА: Мога да ви кажа, че ако сте бил принуден да наредите на Нелсън Пикет-младши да катастрофира, би било много по-добре за вас да го кажете.

Саймънс: Напълно разбирам това.

Адвокатът на ФИА: Да.

Саймънс: Нямам намерение да ви лъжа. Не ви лъжа, но съм малко резервиран с позицията си.

Адвокатът на ФИА: И вие сте наясно, че стюардите могат да стигнат до заключения, свързани с вашето нежелание да им съдействате заради това, което се е случило на тази среща?

Саймънс: Очаквам да го направят. Напълно го очаквам.

Адвокатът на ФИА: Мисля, че нямам повече въпроси.

 

 

 

Повече информация за Формула1 и за възможността да спечелите страхотни награди от NIVEA FOR MEN четете във www.formula1.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти