От Русия ще пращат още треньори у нас

Руски треньори все по-често ще заминават да работят в чужбина, а дестинации като България и Кзахастан са естествени заради езика. Това казва пред rsport.ru председателят на Обединението на отечествените треньори Михаил Гершкович.

Той коментира новите ангажименти на Александър Тарханов и Александър Бородюк. Този месец първият пое Славия, а вторият подписа в Казахстан с Кайрат. Още през октомври пък Станислав Черчесов замина за Полша и застана начело на Легия.

“Нивото на руските треньори е много високо. Понякога обаче езиковата бариера не позволява те да се развиват в чужбина. От гледна точка на методиката обаче нашите специалисти не отстъпват по нищо на чуждестранните, а даже в някои аспекти ги превъзхождат. Уверен съм, че Тарханов, Бородюк и Черчесов ще се справят добре в новите си отбори”, казва Гершкович.

Заради ангажимента на Тарханов в Славия е възможно в скоро време руски инвеститор да вложи пари в най-стария столичен клуб, разкри агентът Мирчо Димитров, който докара специалиста у нас. Той също е уверен, че руски треньори ще се справят добре у нас и ще вдигнат нивото на българския футбол.

В Славия се очаква да пристигнат и млади футболисти от най-голямата държава по територия в света. Тарханов заедно с бившия селекционер на “сборная” Олег Романцев са основатели на една от известните школи там. Новият треньор на “белите” за последно бе начело на Урал.

"24 часа"

Още от БГ Футбол

Виж всички