Дяков: Левски е по-агресивен при Топузаков, чака ни тежка битка

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков, както винаги, бе словоохотлив пред медиите след двубоя с Базел на "Васил Левски". След като се спря пред телевизиите и сайтовете, халфът на разградчани отговори и на въпроси на "Тема Спорт". Националът съжали, че "орлите" не са спечелили, за да не се налага последните мачове в групата да решават битката за третото място, но призна, че равенството, и то 0:0, е влизало в плановете на тима. Дяков сподели и очакванията си за предстоящите двубои от първенството с Ботев (Пловдив) днес и сблъсъка за първото място с Левски в сряда. Ето какво каза пред "Тема Спорт" полузащитникът.

- Светльо, можеше ли Лудогорец да вземе нещо повече от двубоя с Базел, или равенството е закономерно?

- С оглед на играта трябва да сме реалисти. Равният резултат е заслужен, и то точно 0:0, защото двата отбора се пазихме доста. Разчитахме да не направим грешки, които да се окажат фатални, и затова закономерно двубоят завърши без голове. Важността на мача бе голяма, напрежението също и това се отрази. И двата тима бяхме по-предпазливи, но и бойки. Най-добре беше да победим и да не чакаме последните срещи.

- С оглед развоя на другия двубой в групата между Арсенал и ПСЖ (2:2) предимството остава ли на ваша страна?

- Заради гола на чужд терен В Базел - да. Но имаме по още един мач. Да, те са вкъщи, а не гостуваме на "Парк де Пренс", но и двата тима може да спечелим точки, така че всичко е възможно. В играта сме до края и гледаме само напред. На б декември ще видим какво ще се случи. Няма значение с кой състав играе Арсенал, дори да е с резервите, в този случай пък ще има желание да се докаже. Шансове имаме, фаворит са французите, но дай Боже, да ни подценят, може да ги изненадаме. Имаме футболисти да разклатим ПСЖ.

- Липсваше ли ти Марселиньо в средата на терена? Отвън изглеждаше, че изпитвате доста трудности без него.

- Марселиньо е страхотен футболист, изключително креативен. И той, и Данчо Минев ни липсваха, но мисля, че момчетата, които играха срещу Базел, се справиха добре. Стискаме палци да се оправи по-бързо и да се върне в строя. Може би Марселиньо щеше да ни помогне, но това е част от играта. Себераздаването беше от всички.

- Базел ли ви накара да играете така предпазливо и доста по-дефанзивно от обикновено? С Арсенал например началото бе коренно различно.

- Важното бе, че играхме тактически правилно. Бяхме неутрализирали техните силни страни. Но пък и те не ни оставиха много пространства. Мачът със сигурност не е бил много привлекателен за хората, но бе добре изигран тактически. Точката е важна. Още повече че 0:0 влизаше в плановете ни. Мисля, че имахме 2-3 добри ситуации, в които последният пас ни избяга, но това е футболът. Mачовете в Европа се играят много трудно и са различни от тези в България. Съперникът е качествен. Още в началото казах, че най-реално е да се борим с Базел за третото място. Радваме се, че български тим играе до последно в Шампионската лига и искам да благодаря на хората за подкрепата.

- Сега трябва бързо да се пренастройвате на вълна Първа лига. Предстоят ви два сериозни мача - гостуване на Ботев (Пловдив) в събота и после домакинство на Левски в сряда.

- Емоциите от двубоя с Базел вече отминаха. Ботев е един от стойностните отбори у нас с много силни и креативни футболисти като Тодор Неделев и Жоао Пауло. С Левски е битка за върха и ще е доста трудно.

- Доколко сблъсъкът с Левски ще е решаващ, защото при евентуална победа Лудогорец ще дръпне на първото място с б точки?

- Още е много, много рано за такива сметки. Има доста мачове до края на редовния сезон. После първенството се разделя на първа шестица и втора осмица, където ни чакат още битки и дербита. Прекалено рано е. Ние не трябва да се отпускаме нито за миг, както и да не подценяваме нито един мач.

- В първия двубой на „Герена" Левски ви излъга с 1:0. Сега обаче нещата при "сините" са променени. Най-малкото треньорът вече не е същият. Какво очакваш от сблъсъка в сряда в Разград?

- Със сигурност мачът ще е различен. Предишния път при Люпко Петрович играха доста затворено, но това им беше стилът. Сега при Елин Топузаков са малко по-агресивни. Ще е интересна битка, но преди това ни чака здрав мач с Ботев в (Пловдив).

- Това ли ще е битката за титлата - Лудогорец срещу Левски?

- Честно казано, не отписвам и ЦСКА. Това е отбор с добри футболисти, имат фенове зад гърба си и може би и те ще се включат в битката. 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти