Наказанието на Нейт Диас след UFC 202 също ще бъде намалено

Нейт Диас шокира голяма част от феновете на смесените бойни изкуства с победата си над Конър Макгрегър на UFC  196. Само няколко месеца след това обаче, ирландецът получи реванш.  Подготовката за втория мач бе изпълнена със значително количество цинизми и обиди, които двамата бойци си разменяха не само на пресконференциите, но и чрез различни социални мрежи.

Нещата излязоха извън контрол на пресконференцията преди UFC 202, когато отборите на двамата бойци започнаха да се замерят с бутилки, енергийни напитки, чаши с кафе и всичко, което им беше подръка.Тези инфантилни прояви определено покачиха зрителския интерес за събитието, но това не се хареса на атлетическата комисия на щата Невада, която наложи сурови глоби и на двете страни участвали в конфликта.

Макгрегър бе глобен с 75 000 долара и 50 часа обществено полезен труд, докато по-малкият от братята Диас получи същия брой часове обществено полезен труд, но „само“ 50 000 долара глоба.

И двамата състезатели обжалваха решенията на комисията, като това доведе до намаляване на наказанията им.

Финансовата глоба на Конър бе намалена тройно  –  от 75 000 на 25 000 долара, а часовете труд наполовина  –  от 50 на 25. Комисията реши да даде едва 15 часа обществено полезен труд на Нейт, докато глобата му бе променена на 15 000 долара.Загубата със съдийско решение срещу Конър е последния мач в статистиката на Нейт. Оттогава той се превърна в един от най-търсените опоненти в UFC, като отказа всички предложени му досега мачове.  Тони Фъргюсън бе последния, който го предизвика, но засега няма официален отговор от страна на стоктънския боец.

Макгрегър успя да нокаутира Еди Алварез в последния си мач и по този начин спечели титлата в лека категория. Оттогава името на ирландеца се асоциира с боксов мач с Флойд Мейуедър.

И Конър, и Нейт признават в интервюта, че биха искали да се стигне до трети мач между тях.

Всички събития на UFC се излъчват в българския ефир ексклузивно по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти