Очаквана победи прати Краснодар пред Зенит

Амбициозният тим на Краснодар излезе на второ място в руската Премиер лига, след като победи с 3:1 Ростов в първия си официален мач за 2018 година. Фьодор Смолов отново беше големият герой за "гражданите". Руският национал отбеляза два от головете, а точка на спора постави Павел Мамаев. За Ростов се разписа Алексей Ионов от дузпа.Краснодар започна агресивно и още в началото Виктор Клаесон пропусна чисто положение след пас на Смолов. Гостите отговориха с опасен удар на Александър Гацкан, но като цяло рядко атакуваха до почивката. В 28-ата минута Смолов овладя топката, преодоля Евгений Макеев и безпроблемно прати кълбото във вратата, пазена от Сергей Песяков.В края на полувремето реферът Сергей Карасьов даде дузпа за Ростов за нарушение на Роман Шишкин срещу Дмитрий Скопинцев. Наказателния удар изпълни Алексей Ионов, който прати Андрей Синицин в обратния ъгъл и изравни.След почивката Краснодар изцяло доминираше и сравнително бързо си върна преднината в резултата. В 60-ата минута "биковете" също получиха дузпа и Смолов се разписа за 2:1. Направените смени не помогнаха на Ростов да се добере до точката, а в 89-ата минута Павел Ммамаев вкара трети гол за домакините.

Дебют за Краснодар направи привлеченият от Зенит Олег Шатов. Отборът на Игор Шалимов вече е в серия от 4 победи и събра 39 точки, а в следващия кръг гостува на Динамо (Москва).

Новият треньор на Ростов Валерий Карпин може да е доволен от играта на тима си само до почивката. Ростовчани са 9-и в класирането с актив от 25 точки.

МИНУТА ПО МИНУТА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ ГОЛМАЙСТОРИ ПРОГРАМА

Още от Футбол свят

Виж всички