Акадeмик Бултекс 99 поиска оставката на шефа на съдиите

Ръководството на Академик Бултекс 99 (Пловдив) даде специална пресконференция днес, на която бе поискана оставката на шефа на съдиите в българския баскетбол Владимир Цеков, информира Plovdiv News.

Именно Цеков бе един от реферите в мача-реванш от полуфиналите в турнира за Купата на България срещу Рилски спортист (Самоков), който пловдивските „студенти“ загубиха с 13 точки разлика и се простиха с мечтите си за място на финала.

„В сряда веднага след мача с Рилски спортист разбрахме, че Ивайло Рeсиловски ще бъде съдия на реванша. Веднага поискахме от шефа на съдиите Владимир Цеков и шефа на БФБаскетбол Георги Глушков този наряд да бъде сменен заради тенденцията към нашия клуб. Това обаче не стана, а ни увериха, че застават зад съдиите и няма да има проблем по време на мача, а то какво се получи? Искам да кажа, че с Влади Цеков се познавам от 35 години и дори сме играли заедно в Академик. Не се бяхме чували повече от година с него, а в деня на мача ми звъни 4 пъти. Особено притеснително беше звъненето по време на мача, което е абсолютно загадъчно. Явно искаше да дам нещо? Това никога не съм го правил и няма да го направя. Няма как по този начин да пренебрегна труда и на отбора срещу когото играем. Интересно е, че след мача до този момент повече не ми е звънял”, коментира президентът на пловдивчани Васил Врачев.

Малко след приключване на пресконференцията ръководството на Академик Бултекс 99 разпространи видео, в което показва спорни ситуации, заради които днес бе поискана и оставката на Цеков.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти