Най-после: Наполи има нов нападател

Усилията на Наполи на трансферния пазар дадоха резултат и Маурицио Сари получи желаното попълнение в атака. Лидерът в Серия "А" ще привлече крилото на Аякс Амин Юнес. Всичко между двата клуба е уточнено и остава само официалното обявяване на сделката.Аякс ще получи само 5 млн. евро за 24-годишния бързак, който вече бе информирал ръководството на гранда от Амстердам, че няма да поднови договора си, изтичащ през лятото. Суонзи предложи двойно по-голяма сума, но германският национал отказа офертата на "лебедите".

"Много съм щастлив, това е сбъдната мечта! Преговорите не бяха лесни, защото Аякс не искаше да ме пусне през януари. От първия момент исках да дойда в Наполи, другите предложения не ме интересуваха. Това е перфектният отбор за мен и тук ще мога да разкрия пълния си потенциал. Знам колко емоционални са феновете и се надявам да ги радвам с изявите си. Аз имам либийски корени и мисля, че имаме много общо в културата си", заяви Юнес.

"Винаги се стремя да давам най-доброто от себе си, дори когато влизам като резерва. Наполи има огромни амбиции и вярвам, че ще помогна да накараме целия град още повече да се гордее с отбора", добави бившият футболист на Борусия (Мьонхенгладбах), който утре ще мине медицински прегледи и ще подпише договора си.

Юнес благодари и за феновете на Аякс, които винаги са го подкрепяли по време на престоя му в тима.

Крилото изигра 65 мача в Ередивизие и вкара 12 гола. От миналата година той е национал на Германия и беше част от състава на Йоахим Льов, който спечели Купата на конфедерациите в Русия.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти