Рекордна публика на „Уембли“ за триумфа на „орлите“

Рекордна за мач от НФЛ на „Уембли“ публика видя победата на Филаделфия с 24:18 срещу Джаксънвил. Пред 85 870 зрители шампионите сложиха край на серията на „домакините“, които не бяха губили в Лондон от 2014 г. Тогава и за последно Джаксънвил бяха в числено малцинство по трибуните.

Десетки хиляди фенове на Филаделфия превзеха британската столица и направиха така, че „орлите“ да се чувдствата като ув Града на братската любов. Но 90 секунди преди края на полувремето в актива на любимците им се мъдреха скромните три точки от 31-ярдовия фийлдгол на Джейк Елиът. Тогава лидерът на неформалната Коалиция на играчите в НФЛ Малкълм Дженкинс овладя фъмбъл на центъра, което се оказа повратният момент в мача.

Филаделфия се оттеглиха на почивката с преднина от 10:6 след третия тъчдаун в кариерата на Далас Годърт и повече не погледнаха назад. През второто полувреме Уендъл Смолууд и неизбежният Зак Ърц се разписаха след пасове на Карсън Уенц (21 от 30 за 286 ярда), а защитата спря „ягуарите“ на четвърти даун на центъра 3:41 мин. преди изтичане на редовното време и не позволи топката повече да смени притежателя си.

С победата Филаделфия (4-4) остава на второто място в НФК Изток, а след почивната седмица приема Далас в нощта на 11 срещу 12 ноември българско време.

Джаксънвил (3-5) пък изгубиха четвърти пореден мач. Край на черната серия „ягуарите“ ще търсят на 11 ноември при гостуването на Индианаполис. Рекордна публика на „Уембли“ за триумфа на „орлите“

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти